Vad är carob? Carob är en baljväxt från Johannesbrödsträdet och mals till ett underbart, sött och fylligt pulver. Vårt råa carobpulver kommer från ekologiska odlingar. Om du doftar på carobpulvret kommer du känna en hint av maräng. Carobpulver har använts som ersättare för kakao i många år eller för att fördjupa smaken i recept med kakao.
Hur använder jag carob? Använd carob när du söker en subtil chokladsmak. Rör ner det i gröt eller tillsätt i fruktsmoothies. Du kan göra spännande praliner genom att blanda carob med kakaosmör eller kokosolja och röra ned lite yaconsirap, en nypa salt och vanilj. Vill du ha en ytterligare komplex smak kan du blanda i mesquite och lucuma. För att få med det härligt bittra i en chokladsmakande rätt, tillsätt lite tahini eller rivna apelsinskal. Du behöver inte tillsätta lika mycket sötma till ett recept med carob som i ett recept med kakao.
Det finns inga recensioner än.