VETEGRÄSPULVER 200 G

185 kr

I lager

Vetegräs är en riktig hälsobomb med näring. Att dricka en vetegräs-shot är likvärdigt med att äta 1 kg vanliga grönsaker ur näringssynpunkt! Om du inte har tid att odla och pressa din egen färska vetegräsjuice, så kan du njuta av dess välgörande effekter i pulverform. Vetegräs är väldigt rikt på klorofyll (ca 70% klorofyll), enzymer, vitaminer, mineraler samt alla essentiella aminosyror (komplett protein). Vetegräs är dessutom helt fritt från gluten (som endast finns i vete som används för att göra t.ex. mjöl). Vetegräs är något mer utrensande än ekologiskt korngräs. Detta ekologiska vetegräs skördas tidigt i sin livscykel för att innehålla optimalt med näring. Det torkas sedan under strikta kvalitetskontroller och mals noggrant ner till detta ’gröna guld’ som finns i påsen.
Dosering: 1-2 tsk/dag som underhåll. 1 tsk upp till 1 msk/dag som en kur. Börja med 1 tsk till mat eller dryck och öka gradvis till en matsked per dag under en sexveckorsperiod. Om du upplever huvudvärk eller andra detoxsymptom, minska dosen och drick rent vatten.
Hur du använder: Vetegräspulver är inte lika starkt som färskpressad vetegräsjuice, men det är fortfarande väldigt potent. Ta en tesked i ett glas vatten och svep! Du kan även blanda lite i en Rawfoodsoppa, i en smoothie eller i en salladsdressing. Om du har svårt för den ’gröna’ smaken kan du blanda pulvret med lite citron- eller limejuice.

Ingredienser:vetegräspulver* (triticum aestivum)

*Ekologisk

Allergener anges i VERSALER

Näringsvärde / 100 gr
Energi KJ 1071
Energi kcal 259
Fett 2.1 g
Varav mättat 0.28 g
Kolhydrat 20.7 g
Varav sockerarter 9.3 g
Protein 13 g
Salt 0.02 g
Fibrer 52.5 g

Ursprungsland:EUROPA

Nettovikt:200 g

Varumärke: