MACA GELATINISERAD 200 G

89 kr

I lager

Denna Maca har gelatiniserats, vilket betyder att Macans stärkelsemolekyler har brutits upp för att göra det enklare för kroppen att ta upp och absorbera näringen i Macan.

Vad är maca? Maca är en rotfrukt som växer vilt under extremt svåra förhållanden, på en höjd av 3,500-4,800 meter – vilket förmodligen ger Macan sina speciella egenskaper. Alive Foods Macapulver är den naturella formen av denna speciella rot. Roten torkas och mals till ett pulver varsamt för att bevara vitaliteten och den näringsmässiga strukturen. Den odlas ca 4000 meter över havet i dess ursprungsregion, Juninplatån som går genom peruanska Anderna. Gelatiniserad Maca? Det gelatiniserade Macapulvret kommer också från Macaroten. Macans naturliga stärkelsemolekyler sitter ihop i långa kedjor, och för att göra det enklare för kroppen att ta upp och absorbera näringen i Macan, finns även denna gelatiniserade variant, där stärkelsen har delats upp. Processen innefattar dock en uppvärmning av Macan till ca 60°C, så denna produkt kan inte länge klassas som rå. Macas historia Enligt arkeologiska bevis har maca odlats i de peruanska Anderna i cirka 2.600 år. Tidiga resultat av macaodling dateras så långt tillbaka som 1400 f.Kr. Enligt en legend, kom en krigarstam som kallas Pumpush till Anderna från Amazonas regnskog och började odla maca omkring 1.200 f.Kr. Senare kom Yaros till Andernas högländer och fortsatte att odla stora macaplantage, ca 1100-1470 e.Kr. När de spanska erövrarna anlände i Anderna så led deras boskap av höjdsjuka. Lokalbefolkningen rekommenderade då spanjorerna at

Varumärke: